Μακιγιάζ και πειραματισμοί

       Αν έχω ασχοληθεί σταθερά και εντατικά με κάτι στη ζωή μου, αυτό είναι το μακιγιάζ. Πάντα το αγαπούσα, πάντα μου άρεσε να βάφομαι. Και τα τελευταία 2-3 χρόνια, πειραματίζομαι πάρα πολύ στο μακιγιάζ, δοκιμάζω όλη την ώρα καινούρια μακιγιάζ και είναι πάρα πολλές οι φορές που έχω βαφτεί έντονα. Και αυτό με καθιστά κατάλληλη να γράψω μερικές αράδες και να δώσω κάποιες συμβουλές σε όποια κοπέλα τύχει να με διαβάσει και φοβάται να πειραματιστεί με έντονο μακιγιάζ, διαφορετικά χρώματα και υφές.
         
       1. Το μακιγιάζ είναι αξεσουάρ.
Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά και για τα νύχια. Ολοκληρώνουν το σύνολο της εμφάνισης μας, και μάλιστα με το μακιγιάζ μπορείς να κάνεις ένα πιο απλό σύνολο πιο επίσημο. Το είχε πει και η αγαπημένη Alexia Lestrange, (αν δεν την ξέρετε να πάτε στο youtube να τη δείτε γρήγορα γιατί είναι εξαιρετική) , πως ένα μακιγιάζ με eyeliner και matte κόκκινα χείλη (aka pin up look) δίνει μια πολυτέλεια και κομψότητα σε κάθε σύνολο.

   2. Ησυχία στο υπόλοιπο σύνολο.
 Αν ένα πρωί θες να πας για καφέ με κόκκινο κραγιόν, μπορείς να βάλεις ένα τζιν, ένα απλό λευκό t-shirt και sneakers, χωρίς ιδιαίτερα αξεσουάρ και στιλιζαρισμένα μαλλιά και θα δείχνει τέλειο.

   3. Μην τα τονίζεις όλα μαζί.

No offence, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει το έντονο μακιγιάζ από το drag queen μακιγιάζ. Αν αυτό το look θες να πετύχεις μια χαρά. Αλλιώς, αυτό που ακούμε συνήθως κι αυτό που πιστεύω κι εγώ, είναι ότι πρέπει να επιλέγουμε να τονίζουμε ένα πράγμα τη φορά. Μπορεί το βασικό κομμάτι του μακιγιάζ να είναι τα έντονα φρύδια, ένα κόκκινο ή μωβ (ακόμα και μαύρο!) κραγιόν ή ένα cut crease στα μάτια. Αλλά πρέπει να παραμείνει αυτό το βασικό κομμάτι του μακιγιάζ, με τα υπόλοιπα να είναι πιο απαλά. Πάντως η ένταση στα χείλη είναι ο,τι πρέπει για αρχάριες, και υπάρχουν και πολλές επιλογές. Από το κλασσικό κόκκινο μέχρι και μαύρο ( θα έρθει η μέρα που θα το τολμήσω) ,ακόμα και χρωματιστά κραγιόν τύπου μπλε ή και μεταλλικά κραγιόν.

    4. Προσοχή με τη βάση του μακιγιάζ.
Τα ίδια ισχύουν και για το δέρμα. Για τα δικά μου γούστα η βαριά βάση είναι πάντα ένα μεγάλο no-no αλλά αυτά είναι υποκειμενικά. Εκτός αν δείχνει παστωμένο το αποτέλεσμα. Αυτό δεν νομίζω να αρέσει σε κανένα. 
 Αλλά ας πούμε, όταν κάνω μακιγιάζ το οποίο είναι πολύ λαμπερό, προτιμώ να μη βάζω και γυαλάδες στο πρόσωπο. 'Η όταν κάνω smokey μακιγιάζ, το μόνο που βάζω στο πρόσωπο μου είναι ελάχιστο ματ ρουζ.

   5. Καλή εφαρμογή.
Αυτό νομίζω είναι το πιο βασικό από όλα. Χρειάζεται και λίγη εξάσκηση και λίγα tutorials στο youtube, αλλά όλα γίνονται και ειλικρινά όλες μπορούμε να το μάθουμε.
  
   6. Μικρά βηματάκια.
Αν μέχρι χθες χρησιμοποιούσες μόνο μάσκαρα και ένα κραγιόν και τώρα θες να κάνεις μωβ smokey μην το κάνεις απότομα. Δοκίμασε πρώτα στο σπίτι σου να το κάνεις δυο-τρεις φορές για να δεις και τι προτιμάς πάνω σου, ρώτα τους φίλους και την οικογένεια τη γνώμη τους και μετά το τολμάς έξω από το σπίτι. 
     
                Πάντως, ο,τι κι αν θες να δοκιμάσεις για πρώτη φορά στην εμφάνιση σου, η πρώτη φορά είναι δύσκολη και για την ακρίβεια τα πρώτα λεπτά που βγαίνεις από το σπίτι σου. Μετά το συνηθίζεις και σε συνηθίζουν κι οι άλλοι. Και οτιδήποτε αφορά την εμφάνιση μας αφορά μόνο εμάς.  Είναι πολύ ωραίο να δοκιμάζεις νέα looks είτε είναι στο μακιγιάζ είτε στα μαλλιά είτε στα ρούχα και να βγαίνεις έξω από αυτά που έχεις συνηθίσει, γι ' αυτό τόλμησε το! Savvy?
    
    xxx, 
Μάγδα

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις