How to: Squeaky clean brushes!

             
          
       
          Όλες οι beauty maniac ανά τον κόσμο ακούνε διαρκώς κι από παντού μια συμβουλή: ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΣ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!  Και βέβαια οι πιο πολλές το ξεχνάμε. Και βέβαια σε όλα τα άρθρα με beauty New year's resolutions που διαβάζω, όλες υπόσχονται από δω και μπρος να καθαρίζουν τα πινέλα τους κάθε βδομάδα!
Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Δεν έχω καταφέρει να τα πλένω κάθε βδομάδα, ωστόσο τα πλένω αρκετά συχνά, δηλαδή περίπου κάθε δύο, άντε τρεις βδομάδες. Αλλά πιστεύω με παίρνει να το κάνω λίγο πιο αραιά από τη μια βδομάδα γιατί δεν χρησιμοποιώ πινέλα για κρεμώδη προϊόντα (όπως concealer,foundation ή ρουζ σε μορφή κρέμας) τα οποία συλλέγουν βακτήρια πιο εύκολα. Για τέτοια προϊόντα χρησιμοποιώ σφουγγαράκια τύπου beauty blender τα οποία καθαρίζω μετά από κάθε χρήση.
 Πώς τα πλένω λοιπόν τα πινέλα? Έχω δοκιμάσει διάφορες μεθόδους, αλλά έχω καταλήξει στη μέθοδο που είχε δείξει και η Michelle Phan πιο παλιά: με απορρυπαντικό πιάτων και ελαιόλαδο. Το απορρυπαντικό αποστειρώνει και καθαρίζει τα πινέλα, και το ελαιόλαδο τα ενυδατώνει. Αυτό που κάνω είναι να πάρω όλη μου την προίκα στο μπάνιο, να βάλω σε ένα πιατάκι ίση ποσότητα ελαιόλαδο και απορρυπαντικό πιάτων, και να βουτάω και στα δύο υλικά ( τα οποία σε ένα σημείο ενώνονται) το στεγνό μου πινέλο και μετά να το τρίβω με κυκλικές κινήσεις στην παλάμη μου. Όταν δω ότι έχει καθαρίσει, το ξεπλένω με χλιαρό ή κρύο νερό ( ποτέ καυτό). Αν κάποιο πινέλο είναι από φυσική τρίχα και είναι λίγο πιο άγριο, το πλένω πρώτο και του εφαρμόζω λίγη μάσκα μαλλιών. Την αφήνω να δράσει όσο πλένω τα υπόλοιπα πινέλα, και το ξεβγάζω τελευταίο. Τέλος τα στραγγίζω με μια πετσετούλα και τα αφήνω να στεγνώσουν.  

     Τώρα, θα προσέξατε ίσως στη φωτογραφία ότι υπάρχει κάτι σαν μαξιλαράκι πάνω στο οποίο ακουμπάω τις βάσεις των πινέλων. Αυτό το κάνω γιατί οι τρίχες των πινέλων όσο στεγνώνουν πρέπει να είναι προς τα κάτω ώστε να φεύγει το νερό και να μην πάει στη βάση του πινέλου όπου είναι κολλημένες οι τρίχες, γιατί θα ξεκολλήσουν. Πολλές κοπέλες χρησιμοποιούν κάποια διχτάκια  τα οποία κρατάνε τις τρίχες στη θέση τους ώστε να τα βάλεις ανάποδα και όρθια σε ένα ποτήρι ή στο βάζο που τα αποθηκεύεις όσο στεγνώνουν. Αλλά αν δεν έχεις, είναι πολύ καλή εναλλακτική να τα απλώσεις σε μια πετσέτα στη μέση της οποίας θα έχεις βάλει μια άλλη σε ρολό και να τα τοποθετήσεις με την βάση πάνω στη πετσέτα. 
                       Dont's: 
α) Ποτέ δεν μουλιάζουμε τα πινέλα. 
β) Καλό είναι να μην τα αποθηκεύουμε σε βαζάκια, αλλά σε κάποια θήκη ή κασετίνα για να μην μαζεύουν σκόνη.
γ) Αν έχετε ακμή, προσπαθήστε να θυμάστε να τα πλένετε κάθε μα κάθε βδομάδα το λιγότερο, τουλάχιστον τα πινέλα του προσώπου.
    xxx, 
Μάγδα  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις